Fresenius NephroCare Romania, liderul national al pietei de servicii private de dializa, va deschide anul acesta noi centre pentru care a bugetat investitii totale in amenajari de circa 10,7 milioane lei.
Primele centre finalizate sunt la Satu Mare, Deva si Suceava.

Centrul de dializa din Suceava, al doilea din Moldova, a necesitat o investitie de 3 milioane euro. Noul centru dispune de 44 de aparate de dializa Fresenius, are o capacitate de tratament de 260 de pacienti si va fi deservita de 60 de angajati.

"Extinderea Fresenius in Romania urmareste asigurarea accesului unui numar cat mai mare de pacienti la tratamente, consultatii medicale specializate, produse de cel mai inalt nivel. Vrem sa ne mentinem si in 2010 pozitia de lider al pietei publice si private de dializa. De asemenea, vrem sa achizitionam cateva centre in acest an", a declarat Alexandru Ciolan, directorul general Fresenius.

Compania estimeaza in 2010 o crestere a afacerii cu circa 57%, la 160 milioane lei. In 2009, Fresenius a inregistrat o cifra de afaceri de 102,6 milioane lei, in urcare cu 64% comparativ cu 2008. Cresterea provine din lansarea de centre noi, la Pitesti, Onesti si Iasi.

Fresenius vrea sa creasca numarul angajatilor cu 35% si sa ajunga la 750 de salariati pana la sfarsitul acestui an.

"Bugetul de stat alocat anului 2010 este plafonat la nivelul anului trecut, de 493,7 milioane euro, in conditiile in care ponderea bolnavilor va continua sa creasca anual cu circa 8%", a spus directorul Fresenius.

In prezent, circa 2.000 pacienti sunt tratati in centrele Fresenius din Romania. Anul trecut, aproximativ 8.500 de pacienti au urmat tratamente de dializa (hemodializa si dializa peritoneala). Dintre acestia, circa 70% au ales centrele private.

"Piata privata de servicii de dializa s-a dezvoltat intr-un ritm foarte alert in 2009. Cel mai probabi, anul viitor vom asista la o crestere a ponderii de la 70% la 80%", a precizat directorul general al companiei.

In decembrie 2009, Fresenius NephroCare Romania detinea o cota de 19,3% din piata serviciilor de dializa.

Compania detine in prezent 12 centre de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea, Bacau, Stei, Brasov, Pitesti, Onesti, Satu Mare, Deva si Suceava.

In Romania exista 113 centre de dializa, dintre care 37 de centre noi au fost deschise in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri