Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producatori de gaze din Romania, isi majoreaza investitiile din acest an pana la 1,2 miliarde lei, pentru activitatile companiei din afara tarii, a declarat directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu.
"Investitiile companiei din 2009 au fost de 900 milioane lei", a declarat , la Constanta, Marcel Adrian Piteiu, prezent la Forumul Regional al Energiei FOREN 2010, potrivit NewsIn.

Initial, reprezentantii companiei anuntasera pentru acest an investitii de circa 200 milioane euro (circa 850-900 milioane lei) in lucrari de cercetare geologica, foraj, exploatare, instalatii tehnologice, utilitati, protectia mediului, retehnologizari si modernizari, dotari utilaje independente, studii si proiecte.

De asemenea, Romgaz asteapta de la autoritatile din Kurdistan, nordul Irak-ului, date privind doua perimetre petroliere, unul pentru productie si unul pentru explorare gaze naturale. "Nu este vorba de cinci, ci de doua perimetre petroliere, la care este posibil sa ne asociem cu companii.

Decizia va depinde indeosebi de nivelul investitiilor ce trebuie facute acolo", a adaugat Piteiu.

Incepand cu 22 ianuarie 2009, Romgaz a devenit cotitular de drepturi si obligatii petroliere in doua perimetre din Polonia si trei perimetre din Slovacia. In perimetrele de explorare din Polonia, Romgaz detine o cota de participare de 30%, iar in perimetrele de explorare din Slovacia 25%, restul fiind detinut de Aurelian Oil&Gas, un producator de gaze britanic ce opereaza deja in Romania.

Actionarul majoritar al companiei Romgaz este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, restul de 14,99% din actiuni apartinand Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri