MedLife, cel mai mare jucator pe piata serviciilor medicale private din Romania, anunta finalizarea tranzactiei de preluare a 80% din Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov, unul dintre cei mai mari furnizori de profil la nivel local.
Aceasta este prima tranzactie a MedLife dupa intrarea in actionarat a SGAM Eastern Europe, fondul privat de investitii al Societe Generale Asset Management, care a preluat 36,25% din reteaua de clinici.

Tranzactia, care este una structurata, depaseste valoarea de 3 milioane euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din ultimii doi ani, derulata de un alt operator de profil, potrivit estimarilor MedLife.

Policlinica de Diagnostic Rapid SRL a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, numarul angajatilor fiind in prezent de 200 de cadre medicale, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

“In pofida contextului economic actual, am decis, impreuna cu actionarii nostri, sa sustinem noi proiecte de investitii si dezvoltare. Ca rezultat, am cercetat atent piata medicala si am reusit sa alegem un prim furnizor local cu o afacere sanatoasa, care are un potential mare de crestere", a declarat Mihail Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

Marcu a mai precizat ca MedLife va lansa pe piata brasoveana o noua hiperclinica, care va include un centru de imagistica, alaturi de un spital de chirurgie, proiectele urmand a fi finalizate pana la sfarsitul anului in curs.

In urma acestei tranzactii, grupul medical din Brasov va functiona sub denumirea MedLife - PDR, denumire care va fi sustinuta de un proces de rebranding stabilit pentru urmatoarea perioada.

MedLife a dat startul proiectelor de dezvoltare din 2010 cu deschiderea hiperclinicii MedLife Baneasa, cea mai mare clinica din nordul Capitalei.

In a doua parte a anului, operatorul privat vrea sa deschida alte doua hiperclinici in Bucuresti, sa extinda spitalului Life Memorial, sa dezvolte un spital specializat in Cluj, precum si un bloc operator de zi in cadrul hiperclinicii din Baneasa.

In ceea ce priveste bugetul alocat pentru investitiile ce vor fi derulate anul acesta, oficialii MedLife au precizat pentru Wall-Street ca deocamdata nu pot anunta o valoare intrucat sunt in plin proces de planificare la nivel de departamentare, spatiere si dotare.

Cele doua hiperclinici din Bucuresti vor fi deschise in zona Obor si Titan, pe cand extinderea Life Memorial (zona Grivita din Bucuresti) inseamna deschiderea unui de-al doilea minicomplex de apartamente de lux pentru mamici.

"De asemenea, un alt proiect pe care il vom incepe la sfarsitul anului acesta va fi un spital de urgenta pe care il vom lansa la Bucuresti", au mai spus reprezentantii MedLife.

Cat despre proiectul din Cluj, MedLife va deschide acolo un spital intr-un spatiu inchiriat, urmand sa fie deschisa si o clinica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri