A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din Romania, a anuntat cresterea cu 30% a vanzarilor consolidate in euro pentru primele sase luni si un profit net majorat cu 90% fata de perioada similara din 2009.
Vanzarile consolidate (excluzand vanzarile dintre companiile grupului - n. red.) au inregistrat, in primele sase luni ale anului, o crestere de 30% in euro, pana la 303,2 milioane de euro, fata de cele 232,9 milioane de euro realizate in primul semestru din 2009. Exprimate in lei, incasarile grupului au avansat cu 28%, atingand valoarea de 1.257,7 milioane de lei.

In perioada analizata, A&D Pharma a inregistrat o usoara scadere a marjei brute consolidate la 22,2% (fata de 24,7%), profitul operational raportant un avans de 45%, pana la 24,7 milioane de euro. Profitul net a crescut cu 90% la 17,5 milioane de euro, iar EBITDA (profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a avansat cu 35%, echivalentul a 28 de milioane de euro.

Grupul A&D Pharma are trei divizii in industria farmaceutica: Mediplus (distributie de medicamente), la care se adauga divizia de Marketing&Sales, Sensiblu (lant de farmacii). Grupul a lansat anul trecut o noua linie de business, Anima, care in prezent numara 3 clinici in Bucuresti.

In primele sase luni ale anului, divizia de distributie clasica (fara divizia de marketing&sales) a inregistrat vanzari in crestere cu 51%, pana la 249 de milioane de euro comparativ cu cele 164,6 milioane de euro obtinute in perioada similara din 2009. Distribuitorul de medicamente a raportat o crestere cu 31% a profitului operational la 20,1 milioane de euro.

Mediplus, cel mai mare distribuitor de medicamente, parte a grupului A&D Pharma, a inregistrat in primele sase luni creante in valoare de 60 de milioane de euro, volumul acumulat pana acum ridicandu-se la 257 de milioane de euro. [Citeste aici mai multe aici despre datoriile pe care Mediplus le are de incasat de la farmacii].

Pe de alta parte, divizia de marketing&sales a realizat venituri in scadere puternica, de la 24,7 milioane de euro, la 7,6 milioane de euro, precum si injumatatirea profitului operational la 1,5 milioane de euro. "Evolutia vanzarilor diviziei de marketing&sales au fost influentate de trecerea unor produse in portofoliul distributiei clasice", a comentat Robert Popescu (foto), CEO-ul companiei, in cadrul unei conferinte de presa.

Reteaua de farmacii Sensiblu, care numara in prezent 230 de unitati in intreaga tara, a raportat o crestere anuala cu 37% a vanzarilor la 119,5 milioane de euro, precum si un profit operational majorat la 6,6 milioane de euro de la cele 1,6 milioane de euro realizate in perioada similara a anului trecut.

A&D Pharma este listata, incepand din toamna lui 2006, la Bursa de Valori din Londra, 34% din titluri fiind tranzactionate pe piata de capital. Actionarul principal al A&D Pharma este compania olandeza Sograno, controlata de oamenii de afaceri Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud, restul de 7% din actiuni aflandu-se in mainile fostilor directori executivi.

Citeste si: Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se delisteze. Care sunt motivele?








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri