Interhome Decor, unul din cei mai noi jucatori de pe piata locala de bricolaj, a intrat in insolventa la inceputul lunii iulie, dupa ce Tribunalul Prahova a admis cererea companiei.
De la inceputul anului, Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) si Tribunalul Prahova au primit 15 cereri de declansare a insolventei din partea partenerilor de afaceri ai Interhome Decor.

Printre cei care solicitat insolventa Interhome Decor se numara si furnizorul de materiale izolatoare pentru constructii Swisspor SA, controlat de grupul elvetian Swisspor.

“Intr-adevar, Swisspor a cerut insolventa Interhome, dar nu pot sa ofer mai multe informatii pe marginea acestui subiect”, afirma Iulian Urban, consilier juridic la compania de recuperari de credite Urban si Asociatii, care consiliaza Swisspor in litigiul cu Interhome.

Tribunalul Prahova a numit compania Revalactiv SPRL din Prahova drept administratorul judiciar al retailerului de bricolaj.

“Am primit dosarul de foarte putin timp si deocamdata nu avem mai multe date”, spun reprezentantii Revalactiv.

Cu circa trei saptamani inainte ca Tribunalul Prahova sa admita cererea de intrare in insolventa, actionarii companiei au radiat societatea Interhome Decor SRL, cu sediul in Bucuresti.

Ulterior deciziei Tribunalului Prahova, belgienii au infiintat Interhome Decor SRL, cu sediul in Prahova, care acum se afla sub incidenta legii insolventei.

Interhome Decor, companie detinuta de belgienii de la Interior Home Commerce, a deschis primele magazine de pe piata locala in urma cu cinci ani.

Unitatile, aflate in Ploiesti si Timisoara, au suportat investitii totale de 8,6 milioane de euro. Ulterior, retailerul de bricolaj a mai deschis trei magazine, la Buzau, Craiova si Bucuresti.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 60,3 milioane de lei in 2009 (14,2 mil. euro), potrivit datelor existente la Registrul Comertului.

La momentul deschiderii primului magazin de pe piata locala, in mai 2005, belgienii anuntau ca vor sa inaugureze 2-3 magazine anual, cu o suprafata de 3.000 – 10.000 de metri patrati.

Totodata, actionarii Interhome Decor estimau investitii totale de 40-50 de milioane de euro pana in 2010.

Interhome este primul jucator de pe piata locala de bricolaj care intra in insolventa.

Printre companiile din domeniul constructiilor care au intrat pana in acest moment in insolventa se afla constructorul turc Ozer, care a ridicat cladirea de birouri America House din Bucuresti, distribuitorul de placi ceramice Delta Distribution, compania israeliana Euro Habitat, dezvoltatorul ansamblului residential Planorama, Edil Constructii (Arad) si Impact, unul din principalii dezvoltatori imobiliari din tara.

Sursa foto: Interhome
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri