Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), controlat de fondul american de investitii Advent International, estimeaza pentru urmatorii doi-trei ani afaceri duble fata de nivelul inregistrat odata cu achizitia Euroclinic, de 30 de milioane de euro.
“Vom incheia anul acesta cu o cifra de afaceri de circa 30 de milioane de euro, iar pentru urmatorii ani ne-am propus sa dublam nivelul inregistrat odata cu fuziunea Euroclinic”, a declarat Wargha Enayati (foto), director general al lantului de clinici CMU. Prin aceasta fuziune, CMU va trece pe locul secund in topul celor mai mari operatori de servicii medicale private, imediat in spatele MedLife, care estimeaza pentru acest an afaceri de 38 de milioane de euro.

La sfarsitul saptamanii trecute, oficialii companiei au anuntat tranzactia prin care CMU a preluat pachetul actiunilor detinute de grupul financiar olandez Eureko in cadrul Euroclinic. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta public, dar surse din piata citate de Mediafax au estimat-o in jurul a 30 de milioane de euro.

Wargha Enayati a adaugat ca discutii in vederea unei posibile fuziuni intre CMU si Euroclinic se poarta inca de acum patru-cinci ani, dar ca tranzactia nu ar fi devenit realitate fara ajutorul financiar din partea Advent International, fond de investitii care, incepand cu martie anul acesta, detine 80% din actiuni.

Frans Van der Ent, country manager al Eureko, a declarat ca in ultimele sase luni a primit oferte de vanzare pentru Euroclinic de la circa 10 investitori. “Pentru clinici, este mai bine sa faca parte dintr-un grup mai mare”, a declarat seful Eureko Romania intr-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca decizia de vanzare a Euroclinic nu a fost motivata de probleme financiare ale grupului financiar, ci de o reevaluare a tuturor business-urilor grupului in Romania. “In urma acestei reevaluari, am ajuns la concluzia ca Euroclinic are nevoie ori de investitii agresive, ori de un partener, asa incat am decis sa vindem”, a declarat Van der Ent.

Euroclinic va incheia anul cu afaceri de 45 de milioane de lei (aproximativ 10,5 milioane de euro), in crestere cu 36% fata de 2009, potrivit estimarilor lui Catalin Popa, CEO-ul retelei de clinici. “Marja de profit s-a imbunatatit in ultimul an, astfel incat anul acesta vom fi pe profit”, a mai spus Popa, fara sa ofere detalii. In primul semestru al anului, cifra de afaceri a Euroclinic a fost de circa 20 de milioane de lei (4,8 milioane de euro). Euroclinic detine in Bucuresti un spital privat, trei policlinici si un laborator de policlinica.

Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat in primul trimestru din 2010 un avans al veniturilor de 37%, pana la 4,713 milioane euro, fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat venituri de 3,424 milioane euro. In prezent, CMU isi desfasoara activitatea in 11 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, opt policlinici proprii in tara si colaboreaza cu peste 130 de clinici partenere in tara. Prin fuziune, CMU si Euroclinic vor avea in jur de 1.500 de angajati in cele trei spitale si 23 de policlinici private, cu o capacitate de 150 de paturi, 10 sali de operatie si 60 de specialitati.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri