Retailerul german Metro Cash & Carry, cel mai mare jucator din comertul romanesc, a lucrat anul acesta la remodelarea a 1.300 de magazine de cartier, tinta pentru 2013 fiind de 10.000 de magazine.
“Daca nu ajutam clientii revanzatori sa-si remodeleze magazinele, o sa se intample ca in Europa de Vest, unde toate magazinele de cartier au disparut”, a declarat Claude Sarrailh, director de management al clienti din cadrul Metro Cash & Carry Romania, in cadrul unei intalniri cu presa.

Acesta a explicat ca anul acesta s-au inchis si mai multe afaceri de acest gen fata de 2009, pe fondul crizei, si ca pericolul iesirii de pe piata poate fi evitat daca isi adapteaza modelul la cerintele clientului. Claude Sarrailh a mentionat ca proprietarii de magazine de cartier fac, in general, trei mari greseli: produsele sunt ingramadite pe rafturi, preturile nu sunt intotdeauna la vedere, iar sortimentatia este prea mare. [Afla aici si ce a declarat Dinu Patriciu recent: Hipermarketurile si supermarketurile sunt o forma de comert care distrug comertul traditional].

Rata de crestere a vanzarilor, in urma lucrarilor de remodelare, a fost de minim 20-25% minim, respectiv de maxim 200-300%, potrivit estimarilor lui Sarrailh.

Obiectivul este ca, in urmatorii trei ani, sa fie realizata remodalarea a 10.000 de magazine de proximitate, ceea ce inseamna o optime din numarul total la nivelul tarii, potrivit estimarilor oficialului Metro Cash & Carry Romania (MCCR). Costurile de reamenajare si reorganizare a spatiilor de vanzare sunt suportate de proprietarul magazinului, retailerul german oferind consultanta gratuita pe parcursul lucrarilor.

Remodelarea unui magazin poate dura, in functie de schimbarile care trebuie facute, intre doua saptamani si pana la trei luni, costurile variind de la cateva sute de lei pana la 10.000 de euro.

“Pana acum, toti cei cu care am lucrat au fost clientii nostri, insa nu este o regula ca ei sa vina sa cumpere marfa de la noi; programul este unul deschis tuturor micilor intreprinzatori”, a explicat directorul de management al clientilor.

In paralel, compania deruleaza un program de training pentru clientii HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), in cadrul caruia lucreaza 30 de angajati. "Vrem ca anul viitor sa avem 100 de angajati care sa mearga pe teren si sa se ocupe de acest proiect", a precizat Sarrailh, adaugand ca pana acum peste 2.700 de participanti au fost pregatiti de MCCR.

Metro Cash & Carry este primul retailer international care a intrat pe piata romaneasca, in 1996. Magazinele se adreseaza in special clientilor revanzatori, persoane juridice, vanzarea facandu-se en gros, pe baza de legitimatie. In prezent, retailerul, care a rulat anul trecut afaceri de 1,2 miliarde de euro, opereaza pe piata locala 25 de magazine cash & carry (cumparare en-gros) si alte doua magazine Metro Punct.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri