Compania de transport si logistica Gefco Romania, subsidiara a grupului francez Gefco, estimeaza ca va obtine in acest an o crestere de afacerilor de circa 30% fata de 2009, de la 22,8 milioane euro la 30 milioane euro,ca urmare a atragerii de noi clienti si extinderii parteneriatului cu Electrolux, scrie Mediafax.
"In primele trei trimestre am avut o cifra de afaceri de 22,04 milioane euro, similara cu cea inregistrata anul trecut, asadar estimez ca pana la finele anului vom avea o crestere de aproximativ 30%", a declarat directorul general al Gefco Romania, Christophe De Korver.

El a spus ca in prezent compania are 70 de angajati, la fel ca in 2009. "Nu am dat afara oameni, pentru ca noi investim in angajati pentru a fi eficienti atunci cand piata isi va reveni", a spus De Korver.

Prezent la eveniment, seful grupului GEFCO pentru Europa de Est, Rusia si Asia Centrala, Christian Zbylut, a anuntat ca Gefco va deschide o subsidiara in Bulgaria si Kazakstan pana la finele anului sau cel tarziu la inceputul anului 2011.

"Romania reprezinta coloana noastra vertebrala de crestere in regiune. Experienta din Romania, unde suntem prezenti de cinci ani, ne va ajuta in Bulgaria, care reprezinta legatura lipsa dintre Romania si Turcia, unde suntem deja de zece ani", a spus Zbylut.

El a afirmat ca grupul Gefco are o strategie pentru Marea Neagra si intentioneaza sa intensifice activitatea in porturile din regiune, inclusiv Constanta.

"In prezent, marfa din Orientul Mijlociu se transporta prin Marea Mediterana pana la portul Rotterdam si apoi in continent. Noi dorim sa scurtam distanta prin Marea Neagra, si Romania poate juca un rol foarte important datorita pozitiei sale geografice", a spus Zbylut. El a mai spus ca in urmatorii cinci ani grupul intentioneaza sa faca achizitii, insa nu a precizat detalii despre potentialele companii.

Printre clientii Gefco Romania se numara Carrefour, Ford, Kiabi, Arctic, Unilever, Citroen, Renault, Ikea, Electrolux si Philips.

Primii trei mentionati au fost atrasi in acest an.

De asemenea, parteneriatul cu Electrolux Romania a fost extins in acest an, astfel incat Gefco va transporta aragazurile produse la Satu Mare si catre Polonia, nu doar piata din Rusia.

Intrebat daca Gefco Romania va transporta marfuri si pentru compania H&M, De Korver a raspuns ca se afla inca in discutii cu retailerul care va intra pe piata romaneasca in 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri