Fabrica din Bucuresti a companiei cehe Zentiva, parte a grupului farmaceutic Sanofi-Aventis, va incepe activitatea de export anul viitor, cu zece produse destinate pietelor din Franta, Italia, Germania, Marea Britanie si Portugalia.
Anuntul a fost facut de Dan Ivan (foto), country head Sanofi-Aventis Romania, care a precizat ca deocamdata nu pot fi estimate vanzarile sau volumele de productie pentru produsele care vor fi exportate intrucat acestea depind de performantele echipelor de vanzari.

O parte din cele zece medicamente sunt tratamente urologice si antihipertensive.

In prezent, fabrica bucuresteana Zentiva, fosta Sicomed, exporta medicamente doar pentru piata din Republica Moldova.

“Piata de Republica Moldova este mica, in total inseamna 80 de milioane de euro, iar consumul per capita de medicamente este de circa 20 de euro anual”, a precizat Ivan.

Fabrica are o capacitate de productie de peste 2 miliarde de tablete, echivalentul a peste 100 de milioane de cutii pe an. In 2006, Zentiva au achizitionat Sicomed, ca mai apoi compania ceha sa intre in grupul Sanofi-Aventis.

In perioada urmatoare, Sanofi-Aventis va lansa o aspirina pentru cardiaci, produsa de fabrica bucuresteana de medicamente Laropharm.

“Proiectul este finalizat si asteptam ultima avizare de la ANM (Agentia Nationala a Medicamentului – n. red.)”, a mai spus seful Sanofi-Aventis in Romania.

Ivan a adaugat ca Sanofi-Aventis Romania este interesata, in continuare, de achizitionarea de noi produse, dar ca tranzactiile la nivel regional depinde de potentiala achizitie, la nivel de grup, a Genzyme, producator american de biotehnologie.

In primele noua luni ale anului, profitul net al Zentiva Romania a crescut pana la 57,4 milioane de lei, cifra de afaceri majorandu-se cu aproape 54%, pana la 201,5 milioane de lei.

In ceea ce priveste rezultatele asteptate anul acesta, Dan Ivan, seful Sanofi-Aventis Romania, a declarat ca spera sa se atinga nivelul inregistrat in 2009. Anul trecut, compania franceza a realizat afaceri pe piata romaneasca de 194 de milioane de euro, incluzand rezultatele Zentiva.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri