Anuntul privind intentia boardului A&D Pharma a fost facut public printr-o solicitare de convocare a actionarilor, acestia urmand a lua o decizie finala pe data de 30 ianuarie. Daca propunerea va fi acceptata, ultima zi de tranzactionare a actiunilor A&D Pharma va fi pe 28 februarie.

Potrivit informatiilor remise Bursei din Londra, motivele propunerii de delistare sunt lichiditatea "foarte limitata" a GDR-urilor (Certificatelor Globale de Depozit) si costurile financiare si de timp ale managementului pentru a intretine activitatile curente pe care listarea le presupune.

Wall-Street.ro scria, in urma cu jumatate de an, despre luarea in calcul a delistarii. “Nu avem masa critica pentru a prezenta interes pentru una dintre cele mai mari burse europene (Bursa de Valori din Londra – n. red.). Interesul s-ar manifesta printr-o tranzactionare activa a titlurilor noastre, care ne-ar permite atragerea de capital”, spunea, la momentul respectiv, Robert Popescu (foto), CEO-ul A&D Pharma.

Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se delisteze. Care sunt motivele?

Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se...

Florin Buligoanea, directorul financiar al companiei si unul dintre membri echipei care au listat compania la Bursa de la Londra, declara in iulie 2010 ca pretul actiunilor a fost influentata de perceptia macro asupra Romaniei, care da acum un sentiment de nesiguranta, dar si de marimea float-ului (free-float-lui, adica a actiunilor puse spre vanzare pe bursa – n. red.). “Totusi, nu ne-am fi asteptat ca lichiditatea sa fie asa de scazuta”, potrivit lui Buligoanea.

Grupul farmaceutic, cu afaceri de 514 milioane de euro anul trecut, a fost listat in octombrie 2006 la Bursa de la Londra, cu scopul de a atrage finantare pentru investitiile in extinderea operatiunilor, atat in Romania, cat si pe plan european.

"Compania nu si-a atins obiectivele (vizate in momentul listarii - n. red.)", se precizeaza in nota transmisa Bursei de Valori la sfarsitul saptamanii trecute.

Citeste si:

In ultimul an, actiunile A&D Pharma au evoluat pozitiv pe bursa din Londra, inregistrand o crestere a cotatiei de la aproximativ 4 euro in decembrie 2009 pana la 5,8 euro in decembrie 2010.

Insa, la capitolul lichiditate, compania nu a avut cele mai spectaculoase evolutii. In acest an, luna martie a adus cele mai mari volume de tranzactionare pentru companie, depasind 100 de tranzactii/luna. In rest, rulajele s-au mentinut sub 50 de tranzactii, exceptand luna septembrie cand s-au tranzactionat mai mult de 80 de pachete.

Titlurile A&D Pharma se tranzactioneaza pe bursa londoneaza din octombrie 2006, sub forma de GDR-uri, instrumente emise de catre o banca depozitara care, anterior emiterii lor, a achizitionat un pachet de actiuni ale societatii.

In oferta de vanzare, pretul lor a fost de 12 euro, iar dupa listare valoarea a urcat pana la un maxim de 18,5 euro/certificat.

Citeste si:

Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se delisteze. Care sunt motivele?