Tunc si Ali Capa, fostul presedinte, respectiv directorul de investitii ai dezvoltatorului Anchor Grup, aduc in Romania franciza Wienerwald, un cunoscut lant german de restaurante, investitia initiala ridicandu-se la 3 mil. euro.
Lansata in Germania in urma cu 55 de ani, reteaua Wienerwald detine in prezent 34 de restaurante in Germania si 33 in Turcia. In 2010, compania a raportat afaceri de 25 mil. euro in Germania, respectiv 18 mil. euro in Turcia.

Franciza este adusa in Romania de Tunc si Ali Capa, capitalul alocat initial in noul restaurant fiind de 3 mil. euro. Cei doi fosti manageri ai dezvoltatorului imobiliar Anchor Grup sunt si membri in consiliul de administratie al lantului de supermarketuri G’Market. Primul restaurant va fi deschis la Bucuresti in aceasta primavara.

In urmatorii 3 ani, Wienerwald isi propune sa deschida 35 de restaurante in tara, in regim propriu sau in sistem de franciza. In acest sens, compania va angaja peste 600 de persoane.

Oferta Wienerwald se axeaza pe produsele din carne de pui, in sistem de livrare rapida. Pe aceasta piata mai activeaza lanturile de tip fast food McDonald’s, KFC si Burger King.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri