Elicoptere ale armatei japoneze au varsat joi dimineata o importanta cantitate de apa peste doua reactoare ale centralei Fukushima, in incercarea de a raci barele de combustibil care ameninta sa intre in fisiune, potrivit imaginilor transmise de televiziunea publica NHK in direct.
Elicopterele, de tip CH-47 Chinook, au survolat centrala si au varsat in patru randuri 7.500 de litri de apa peste reactoarele avariate 3 si 4, potrivit imaginilor.

Nicio informatie nu era disponibila imediat cu privire la reusita operatiunii.

Elicopterele au aruncat tone de apa in incercarea de a preveni destabilizarea barelor de combustibil ale reactoarelor trei si patru. Elicopterul a aruncat 7,5 tone de apa, de patru ori, dupa care a trebuit sa se intoarca pentru a nu expune prea mult echipajul la radiatii, potrivit 9AM.ro.

Expertii cred ca aburul degajat poate contine cel putin o parte din combustibil, si ca vaporii contaminat pot ajunge in atmosfera, scrie CNN.

Obama sare in ajutorul Japoniei

Presedintele american, Barack Obama, i-a propus premierului japonez, Naoto Kan, sa trimita in Japonia mai multi experti americani in domeniul nuclear, pentru a ajuta autoritatile nipone sa rezolve criza de la centrala Fukushima, a anuntat Guvernul de la Tokyo.

"Presedintele Obama l-a informat pe premierul Kan ca Statele Unite sunt pregatite sa furnizeze mai mult sprijin, trimitand mai multi experti in domeniul nuclear si participand la eforturile de reconstructie pe termen mediu si lung", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului japonez, Yukio Edano.

Cititi mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri