"Economia romaneasca, daca vrea sa creasca, trebuie sa se cunoasca pe ea insasi. Ea nu este una occidentala, suntem o economie a Rasaritului", a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, in cadrul unui eveniment de inaugurare a primului magazin Macro.
Mercadia Group, companie de retail controlata de Patriciu, a deschis saptamana aceasta, in nordul Brasovului, primul magazin Macro, in locul fostului magazin de tip discount MiniMax.

Intrebat daca Macro este supermarket, hipermarket ori magazin de discount, omul de afaceri a precizat ca este o piata, de unde se vor putea aproviziona atat "bogatii cu Jeep-uri", cat si "pensionarii veniti cu plasa" la cumparaturi.

Magazinul Macro listeaza 4.000 de articole alimentare si nealimentare, dintre care 90% vor fi produse romanesti.

Investitia in prima unitate Macro a fost de 500.000 de euro, iar pana la finele anului vor fi inaugurate 97 de astfel de magazine in toata tara. Ele se vor alatura celor 53 de magazine MiniMax deschise deja, care vor fi rebranduite in urmatoarele luni sub numele Macro.

In prezent, Mercadia Group detine 507 magazine Mic.Ro, numarul lor urmand sa creasca la 1.300 de unitati fixe, respectiv 1.000 mobile pana la final de 2011.

In prezent, grupul Mercadia are 5.500 de angajati, iar pana la sfarsitul anului, numarul acestora va creste la 10.000.

Citeste aici mai multe detalii despre cum vrea Patriciu sa domine retailul local.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri