Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie (OPSPi), Remus Vulpescu, a demisionat miercuri, exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim, informeaza Mediafax.
Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost incheiat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa anuntul ca nu se va incheia contractul cu Diaconescu, ca Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizari la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), aratand ca ii reproseaza acestuia faptul ca s-a lasat atras in farsa si circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

In acelasi timp, Ministrul Economiei, in subordinea caruia functioneaza Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a declarat ca, din punctul sau de vedere, seful Oficiului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea institutiei, la momentul incheierii privatizarii Oltchim.

"Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din functie, dar acest lucru va fi facut in momentul incheierii procesului de privatizare la Oltchim", a spus ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Dan Diaconescu, sesizat la Parchet pentru inselaciune

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va sesiza miercuri Parchetul in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

"Seful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizeaza, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Dan Diaconescu a castigat in urma cu aproape doua saptamani licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul de preluare a actiunilor nu a fost semnat, intrucat Dan Diaconescu, nu a prezentat OPSPI dovezi ca detine suma pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

"Intentia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin inselaciune publica si uz de fals, in scopul de a obtine notorietate si, eventual, in alte scopuri care urmeaza a fi stabilite de autoritati, nu era previzibila si nu a putut fi constatata oficial inaintea zilei de 1 octombrie, cand activitatea infractionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a si fost stopata", se spune in comunicat.

Citeste si Politicieni certati cu logica economica, vindeti Oltchim catre angajati!



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri