Industria constructiilor, o piata care in plina perioada de criza a cunoscut un regres de 40%, a contribuit la nivelul anului trecut cu 7,9% din PIB, arata datele Institutului National de Statistica (INS), in scadere fata de finele anului 2012, cand reprezenta 8,6%.

In ultimul trimestru al anului trecut industria constructiilor a consemnat una dintre cele mai mari ponderi in ceea ce priveste contributia la formarea PIB (de 12,1%), domeniul fiind depasit doar de industrie, care a avut aproximativ 30%.
Totusi, din datele INS reiese ca domeniul constructiilor, alaturi de comertul cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor, transportul si depozitarea cat si domeniile HORECA sau Intermedierile financiare si asigurari au avut o contributie negativa la cresterea PIB, in timp ce industria (+2,3% si o pondere de 30%) si agricultura (+1,1% si o pondere de 5,6%) au adus cele mai mari cresteri ale PIB al Romaniei.
Produsul Intern Brut estimat pentru anul 2013 a fost de peste 630 de miliarde de lei preturi curente, in crestere, in termeni reali, cu 3,5% fata de anul 2012, Romania consemnand cea mai mare evolutie din Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri