Taxa pe constructii speciale, cunoscuta ca "taxa pe stalp", va fi redusa de la 1,5% la 1% din valoarea constructiei, iar veniturile colectate nu vor intra la bugetul de stat, ci raman la autoritatile locale, a anuntat joi premierul Victor Ponta.

"Taxa pe constructii speciale vreau s-o reducem si putem sa ne permitem s-o reducem de la 1,5% la 1% si toate veniturile sa fie colectate si sa intre in bughetul autoritatilor locale. In acest fel, au sanse mai mari de dezvoltare si de fapt banii autoritatilor locale inseamna canalizare, apa, drumuri, scoli", a spus Ponta. El a precizat ca modificarea va fi facuta in urma unui punct de vedere cerut de Parlament si i-a cerut ministrului de resort sa implementeze aceasta solutie.

Pe ordinea de zi a sedintei Executivului a fost anuntata si luare in discutie a unui punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativa intitulata "Lege pentru modificarea art. I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale", initiata de deputatul PDL Andreea Paul si un grup de parlamentari apartinand grupurilor parlamentare al PDL, PP-DD, independenti, precizeaza Mediafax.

Taxa pe constructii speciale a fost introdusa la inceputul acestui an. Introducerea taxei a fost propusa inca din toamna anului 2012 de fostul ministru delegat pentru Buget Liviu Voinea. Taxa se aplica pentru constructiile care nu intrau in sfera de impozitare, cum ar fi stalpi, rampe, platforme betonate, altele decat imobilele de productie sau birouri, care erau deja impozitate.

Incasarile depasesc valoarea estimata initial

Taxa se plateste in doua rate anuale, iar dupa prima declarare a reiesit ca statul va incasa mult peste valoarea estimata initial in negocierile cu FMI, de 500 milioane lei. In prezent se estimeaza ca incasarile din taxa pe constructii speciale vor depasi in acest an 1,5 miliarde lei.

Introducerea taxei pe stalp si cresterea accizelor la carburanti au reprezentat principalele argumente ale autoritatilor romane in negocierile cu FMI si CE pentru ca institutiile internationale sa accepte cresterea cheltuielilor bugetare pentru acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri