Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) va aduce in dezbatere publica marile probleme ale tarii si va propune Guvernului solutii pentru rezolavrea lor, a declarat la lansarea IPID, analistul economic Daniel Daianu.
"IPID a fost creat pentru ca oamenii care vor sa ajute la dezvoltarea Romaniei sa o poata face", a spus Daniel Daianu, unul dintre membrii institutului. Pentru a face fata extinderii europene, grupul de personalitati din cultura romana, care au pus bazele institutului, considera ca este nevoie ca marile probleme ale societatatii romanesti sa fie dezbatute si gasite solutii viabile pentru rezolvarea lor, informeaza NewsIn.

"Desi avem institutii de politici publice, desi avem ONG-uri, in Romania se inregistreaza un deficit major in politicile publice, nu avem proiecte de anvergura nationala si nu suntem capabili sa transformam aspiratiile si dorintele in proiecte", a adaugat Daniel Daianu.

De aceea, IPID isi propune promovarea proceselor de modernizare a Romaniei, elaborarea de schite de politici pentru stat, clasificari conceptuale pentru opinia publica romaneasca si pentru dezbaterile politice si imbunatatirea procesului decizional. Activitatea institutului va avea doua componente: cercetare si analiza si imbunatatirea proceselor guvernarii prin politici, decizii si programe. Aceste obiective vor fi indeplinite prin dezbateri publice pe teme actuale, consultarea si implicarea celor mai valorosi intelectuali, in principal sociologi, politologi, antropologi, economisti, juristi, jurnalisti, istorici sau filozofi. De asemenea, IPID va stimula studiile de prospectiva si va face publice rapoartele de cercetare.

Institutul va lansa, saptamana viitoare, o pagina de internet unde toti cei care vor sa-si spuna parerea o pot face. De asemenea, ei mai pot atasa diverse rapoarte si studii care vor fi analizate de membrii institutului. IPID isi propune sa lanseze cate doua rapoarte pe an. Primul raport va fi lansat in martie si va viza invatamantul, care este una dintre cele mai arzatoare probleme ale Romanei, in viziunea membrilor institutului. Vor urma studii despre demografie, cercetare si dezvoltare, stiinta si tehnologie.

Activitatea institutului va fi finantata de oameni si fundatii "care contribuie si ei cu ce pot", a spus directorul executiv al IPID, Calin Georgescu.
Din colegiul director al IPID fac parte academicienii Virgiliu N. Constantinescu si Mircea Malita, analistul economic Daniel Daianu, Ecaterina Andronescu, Florin Constantiniu sau actorul Dan Puric.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri