Investitii majore pentru extinderea si modernizarea retelei de apa-canal si retehnologizarea statiilor de tratare si euprare a apei din judetul Iasi cu scopul cresterii gradului de satisfactie a consumatorilor de apa potabila
Pentru anul 2007 Regia Autonoma Judeteana Apa - Canal (R.A.J.A.C.) Iasi si-a propus realizarea unor investitii in valoare totala de 81.763.365 lei, din care: 26.654.101 lei sunt asigurati din surse proprii, 10.023.933 lei din imprumuturi externe, 38.654.131 lei din fonduri ISPA, 5.558.000 lei din alocatii de la buget si 873.200 lei de la Fondul de Mediu.

Aceste investitii sunt destinate finalizarii lucrarilor demarate in anul 2006 si lansarea de noi proiecte de reconditionare a retelei de apa-canalizare din judetul Iasi.

Anul acesta este programata finalizarea lucrarilor de reabilitare si extindere a retelei de alimentare cu apa a 5 comune si localitati din judetul Iasi: Barnova, Mosna, Rachiteni, Budai, Plugari.

Alte investitii demarate in 2006 si care urmeaza a fi finalizate in cursul lui 2007 vizeaza inlocuirea retelei de canalizare pe 7 strazi din municipiul Iasi, modernizarea laboratorului calitate mediu sorogari si retehnologizarea statiei de epurare Targul Frumos.

De asemenea, la 30.09.2007 se vor finaliza si lucrarile de reabilitare si retehnologizare a Statiei de Tratare a Apei de la Chirita, in urma unei investitii care va depasi 8,3 milioane de Euro. Prin programul ISPA s-a alocat un buget de 24 milioane de Euro pentru Proiectul de Dezvoltare si Modernizare a Statiei de Epurare Iasi care va fi pus in functiune la sfarsitul anului 2008, si pentru care, in cursul anului 2006, s-au cheltuit aproximativ 2,7 milioane Euro.

In acest an au fost demarate lucrari de extindere a retelei de alimentare cu apa potabila in comuna Parcovaci, satul Miroslovesti si localitatea Iugani. „Din suma totala alocata demararii unor noi investitii in anul 2007, cea mai mare parte am alocat-o extinderii retelei de canalizare si lucrarilor de reparatii si inlocuirii conductelor de apa potabila in municipiul Iasi, realizarii unei instalatii de clorinare si retehnologizarii statiilor de epurare”, declara Ion Toma, Director General R.A.J.A.C. Iasi

In anul 2006, Regia Autonoma Judeteana Apa - Canal Iasi a realizat investitii pentru extinderea retelei de apa potabila a judetului Iasi cu peste 18.000 metri liniari, inlocuirea si modernizarea a peste 2.600 metri liniari de conducta pentru apa potabila in Municipiul Iasi si dezvoltarea cu peste 1.800 metri liniari a retelei de canalizare a orasului. „In vederea alinierii la standardele europene privind calitatea apei, am investit in tehnologie de ultima generatie pentru dotarea Laboratorului de Calitate Apa Potabila sorogari si in modernizarea laboratorului din cadrul Statiei de Epurare R.A.J.A.C. Iasi”, a completat directorul RAJAC. Investitiilor din surse proprii R.A.J.A.C. Iasi li s-au adaugat fondurile provenite prin Programul ISPA care au fost utilizate pentru modernizarea sistemelor de apa potabila si apa uzata in vederea alinierii la standardele europene privind calitatea apei si protectia mediului.

Veniturile R.A.J.A.C. Iasi in anul 2006 s-au ridicat la 79.541.523 lei, iar cheltuielile au fost de 66.660.785 lei, profitul net inregistrat fiind de 10.755.560 lei.

Regia Autonoma Judeteana Apa – Canal (R.A.J.A.C.) Iasi alimenteaza cu apa potabila si industriala peste 550.000 de locuitori si cca 4.000 de asociatii de proprietari si agenti economici din judetele Iasi si Neamt, asigurand inclusiv colectarea si tratarea apelor uzate. in plus, R.A.J.A.C. Iasi realizeaza lucrari de instalatii tehnico-sanitare, constructii hidrotehnice si alte lucrari speciale, desfasoara activitati de inginerie si testari, precum si de consultanta tehnica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri