Ministrul economiei, Varujan Vosganian, l-a demis din functie pe directorul general al Termoelectrica, Viorel Marian, din cauza managementului defectos, acesta fiind inlocuit cu un fost director general al companiei, Ioan Ungureanu, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii ministerului.
Potrivit surselor citate, motivul schimbarii conducerii Termoelectrica este managementul defectuos, iar prin noua conducere se urmareste eficientizarea activitatii producatorului de energie.

La randul sau, fostul directorul general al Termoelectrica, Viorel Marian, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca ministrul nu i-a dat nicio explicatie in ceea ce priveste aceasta decizie. "Daca dansul spune ca e management defectuos, asa o fi. Conducerile se schimba in functie de ce vrei sa faci cu societatea. Acum, dupa ce a aparut o noua strategie, probabil considera ca nu ma mai incadrez in criteriile stabilite", a sustinut Marian.

Acesta a mai spus ca noul director si-a intrat deja in atributii. Marian a adaugat ca va ramane in cadrul Termoelectrica, urmand ca noua conducere sa stabileasca o organigrama a societatii.

Viorel Marian a fost numit director general al Termoelectrica in octombrie 2006, in locul lui Ovidiu Pop, care demisionase invocand problemele financiare ale companiei.

Noul sef al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, a fost director general al companiei in perioada 2000-2002, dupa care a fost consilier al ministrului economiei Dan Ioan Popescu.

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii decembrie 2006, o ordonanta de stergere a datoriilor pentru 34 de societati, printre care se afla si Termoelectrica. Cele 34 de societati au datorii cumulate de doua miliarde euro, iar Termoelectrica detine jumatate din totalul acestor datorii. In plus, Ministerul Economiei a mai initiat un act normativ pentru aceasta societate de stat, prin care intentioneaza sa stearga si alte datorii, in vederea restructurarii.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, declara in aceasta primavara ca datoriile Termoelectrica provin din anii 1997-2001, cand energia se vindea la un pret sub costul de productie.

Potrivit strategiei energetice a Romaniei, la capitolul masuri pe termen scurt, pentru Termoelectrica este prevazuta inchiderea unor capacitati nerentabile, eficientizarea activitatii, precum si privatizarea termocentralelor prin realizarea de noi grupuri la Braila, Borzesti, Doicesti si Galati, impreuna cu investitori privati, prin construirea de noi societati mixte in care capitalul privat sa fie majoritar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri