Salariul de baza al consilierilor pentru afaceri europene din institutiile publice va fi de cel putin 2.154 de lei si de maxim 3.232 de lei, valoarea fiind stabilita de conducatorul institutiei, in baza unor criterii precum experienta sau studiile postuniversitare, a decis Guvernul.
Potrivit unei ordonante de urgenta aprobate marti de Executiv, stabilirea salariilor de baza individuale se face prin ordin al conducatorului institutiei publice in care acestia isi desfasoara activitatea, in baza unor criterii si cote procentuale de majorare a salariului de baza prevazut la limita minima, potrivit NewsIn.

Astfel, pentru "adecvarea la cerintele postului" se va acorda un procent situat intre 0-30%, stabilit in urma evaluarii performantelor profesionale. Pentru debutanti, cota se stabileste in functie de rezultatele obtinute la concursul pentru ocuparea postului. Pentru experienta in specialitate de minimum 2 ani, cota de majorare a salariului de baza este de 10%, iar pentru specializari postuniversitare intr-un domeniu specific, tot de 10%.

In cazul consilierilor pentru afaceri europene aflati in functie la intrarea in vigoare a acestui act normativ, salariul de baza este de 3.232 lei, asa cum a fost stabilit pana la aceasta data, prin ordonanta Guvernului 10/2008.

Consilierii pentru afaceri europene beneficiaza, in acelasi timp, de sporurile si de majorarile aplicabile personalului contractual din autoritatile si institutiile publice in care isi desfasoara activitatea. Acestia pot primi si premii lunare in limita a 10% din cheltuielile cu salariile, aferente functiilor de consilieri pentru afaceri europene prevazute in statul de functii.

La plecarea in concediul de odihna, consilierii pentru afaceri europene au dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza brut din luna anterioara plecarii in concediu.

Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern urmareste reducerea diferentelor dintre veniturile consilierilor pentru afaceri europene din diferite institutii ale statului. Potrivit unor surse ministeriale, cele mai mari venituri au consilierii pentru afaceri europene din Ministerul Finantelor, datorita sporurilor mari, iar cele mai mici - cei din ministerele Mediului si Muncii.

Consilierii pentru afaceri europene au atributii in realizarea programelor si reformelor necesare pentru indeplinirea obligatiilor ce decurg din calitatea Romaniei de stat membru al Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri