Fitch a coborat luni ratingurile Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la ‚BBB’ la ‚BB+’, si pentru credite pe termen lung in lei, de la ‚BBB+’ la ‚BBB-‚ potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara.
Scaderea ratingului reflecta ingrijorarile analistilor agentiei de evaluare financiara cu privire la cadrul de politica macroeconomica a Romaniei si abilitatea tarii de a evita o criza economica si financiara "severa", explica Fitch.

Decizia agentiei de evaluare financiara scoate Romania din categoria statelor care au calificative din categoria "investment grade", arata Reuters.

"Cu un deficit de cont curent care se accentueaza – estimat sa depaseasca 14% din produsul intern brut (PIB) in 2008-, alimentat de cresterea excesiva a creditarii, Fitch considera ca este nevoie de o ajustare mult mai solida a politicii, mai ales a celei fiscale, pentru evitarea unei crize valutare", scrie Fitch.

Romania a respins luna trecuta criticile la adresa politicilor economice, iar oficialii au afirmat ca tara nu are nevoie de ajutor din partea Fondului Monetar International (FMI). De asemenea, oficialii FMI au negat ca ar discuta un pachet de salvare pentru Romania, arata Reuters.

Perspectiva ratingului este negativa, mai scrie agentia de evaluare financiara.

Decizia Fitch survine dupa ce la sfarsitul lui octombrie Standard & Poor's a coborat, de asemenea, ratingurile Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri