Director general al SC Subansamble Auto, Gheorghe Badea, care are fabrici in Pitesti, Costesti, Curtea de Arges, Campulung si Craiova, a declarat, ieri, ca incepand cu data de 20 noiembrie vor fi disponibilizati 800 de salariati dintr-un total de 3.600 cati are societatea.
"Si noi, furnizorii, trebuie sa ne repliem programului Dacia, fapt pentru care, in aceeasi masura, oprim si noi activitatea si nu numai atat. Am luat masuri de concediere colectiva, dat fiind si fenomenul exportului, care a scazut cu circa 50%. Vor fi concediati incepand de miine (joi, n.r.) 800 de muncitori din 3.600", a declarat Gheorghe Badea, directorul general al SC Subansamble Auto, potrivit NewsIn.

Potrivit omului de afaceri, cei 800 de salariati vor fi trimisi in somaj timp de trei luni si vor primi 75% din salariu, dupa care vor intra in somajul platit de stat.

Gheorghe Badea a mai adaugat ca s-a ajuns la o asemenea situatie din cauza legilor proaste din domeniul auto, referindu-se la legea inmatriculari.

"Daca nu se dadeau atatea legi proaste, probabil ca la ora actuala aveau de lucru toti constructorii de automobile. S-au adus toate harburile si mai omoram si oameni pe strazi. Daca nu se vor lua masuri cu fiarele vechi si sa le tripleze taxele, anul 2009 va fi cu siguranta si mai dur", a mai spus Gheorghe Badea, directorul general al SC Subansamble Auto.

Referitor la cei 800 de salariati care de joi nu vor mai avea loc de munca, disponibilizarile s-au facut pe criterii de performanta si mai putin de vechime. Este foarte posibil ca in cazul in care situatia comenzilor nu se redreseaza si o parte din ceilalti salariati sa fie trimisi in concediu fara plata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri