Romania trebuie sa-si propuna, pe termen mediu, intrarea in G20, iar in cat mai scurt timp aderarea la zona euro, singurele solutii pentru ca tara nostra sa faca parte dintr-un bloc regional masiv, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.
Geoana a precizat faptul ca vulnerabilitatea de care da dovada Romania in fata crizei financiare "trebuie sa ne indrepte catre revizuirea obiectivului nostru legat de adoptarea monedei euro". Astfel, a spus presedintele PSD, aderarea la zona euro cat mai repede cu putinta este singura modalitate ca Romania sa faca parte dintr-un bloc regional masiv, solid si solvabil, indiferent de ciclurile economiei mondiale si indiferent de durata si de gravitatea crizei financiare.

De asemenea, Geoana a mentionat ca "Romania trebuie sa-si propuna, pe termen mediu, sa intre in grupul G20, pentru ca astazi, de fapt, asistam la o reasezare nu numai geopolitica dar si geoeconomica a lumii.

Potrivit sefului PSD, ultimii patru ani de crestere economica a Romaniei "au alimentat iluzia ca putem la nesfarsit sa avem un ciclu de crestere economica in absenta unor reforme structurale in economia romaneasca si in modul in care functioneaza administratia si politicile publice in Romania", a spus presedintele PSD, citat de NewsIn.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri