Circa 35.000 de salariati din agricultura si industria alimentara ar putea fi disponibilizati anul acesta, din cauza crizei economice au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii Agrostar si Federatiei Sindicale din Industria Alimentara.
Potrivit presedintelui Federatiei Agrostar, Stefan Niculae, a declarat pentru NewsIn ca din cauza dificultatilor in accesarea creditelor si a problematicii privind acordarea subventiilor in agricultura, in 2009 ar putea fi disponibilizati circa 10.000 de angajati din acest sector.

"Luand in calcul problema subventiilor din agricultura, care se acorda greu, precum si legislatia proasta privind creditarea, multe societati din agricultura vor putea recurge anul acesta la disponibilizari. Vorbim aici de circa 10.000 de oameni, la care se pot adauga si cei 5.000 care sunt in somaj tehnic inca din luna noiembrie 2008 si acesta ar putea fi prelungit", a mentionat Stefan Niculae.

Potrivit acestuia, disponibilizarile pot aparea atat in sectorul zootehnic, vegetal cat si in sectorul viticol.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, a declarat, pentru NewsIn, ca in industria alimentara 10% din angajati ar putea fi disponibilizati in 2009.

"La un numar total de 180.000 de salariati ai industrie reducerea ar putea fi de 10%-12%, ceea ce inseamna ca ar putea fi dati afara circa 20.000 de oameni", a spus Frumosu.

Potrivit acestuia, primele semnale ale efectelor crizei in industie s-au facut simtite prin disponilizarile de la companiile Kraft, Coca-Cola, Cris-Tim, Ulei Urzinceni.

Ministrul muncii, Marian Sarbu, a anuntat, luni, ca estimarile initiale privind numarul somerilor in 2009, de 525.000 de persoane, ar putea fi depasite cu 200-300.000 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri