Presedintele Traian Basescu le-a spus oamenilor de afaceri din judetul Ialomita ca Romania nu si-a propus sa iasa din criza prin eforturi proprii pentru ca nu poate, aratand ca oricat ar cheltui Guvernul nu ar insemna decat o indatorare excesiva cu rezultate indoielnice.
"Foarte multi spun ca Guvernul sa scoata Romania din criza economica. Nu este posibil, costurile ar fi uriase cu rezultate absolut incerte, iar Romania nu-si poate permite sa imprumute sute de miliarde pentru a trasfera bani catre agentii economici. Mai ales ca celalalt pilon al cresterii economice - consumul, este si el redus", a declarat seful statului, cu prilejul unei intalniri cu oamenii de afaceri si agricultorii din Ialomita, care s-a desfasurat in orasul Fetesti, informeaza NewsIn.

Presedintele a subliniat ca politica Guvernului a fost aceea de a diminua la maxim efectele crizei, insa Romania este dependenta de relansarea pietelor marilor puteri economice. Seful statului a opinat ca la sase luni dupa ce puteri ca SUA sau Germania se relanseaza economic, si Romania va iesi din criza.

"Si daca Guvernul avea o abordare de genul: crestem productia industriala pompand bani de la bugetul de stat - bani imprumutati, desigur- nu ar fi avut unde vinde. Nu se putea prefigura decat un esec", a aratat Basescu.

Seful statului a propus, ca "solutie a viitorului pentru Romania", sa se investeasca in agricultura, tara noastra avand in acest sens un mare potential nefolosit.

"O sa spuneti, domnule presedinte, pana acum nu prea ati vorbit de agricultura. Nu am vorbit cum nu am vorbit nici despre sanatate, nici despre educatie pana cand nu am inteles ca sunt in situatie critica. Am sperat ca odata cu intrarea in Uniunea Europeana si agricultura va fi intr-un fel stimulata, si este stimulata de subventiile europene, dar este clar ca trebuie sa generam politici pentru agricultura", a spus Basescu.

Presedintele s-a intalnit anterior si cu reprezentantii Consiliului Local, carora le-a vorbit despre responsabilitatea care le va reveni odata cu noua Lege a Educatiei, dupa ce aceasta va fi promulgata, atragandu-le atentia ca trebuie sa fie foarte atenti ca acest proces de readucere a scolii si a deciziei in comunitate - "sa nu fie un proces ratat".

Seful statului a fost intamplinat la Fetesti de o multime de oameni, care au dorit sa faca poze, sa-l salute si sa schimbe cateva vorbe cu el. Ialomitenii i-au urat "Sa traiti bine!" si l-au aplaudat la plecare. Oamenii au dorit sa stie cand se termina criza, pentru a putea sa traiasca si ei bine, iar presedintele le-a spus ca pe la jumatatea anului viitor Romania iese din criza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri