O misiune a Fondului Monetar International va veni in Romania imediat ce noul cabinet se va forma pentru a incepe discutiile cu autoritatile romane privind cea de-a doua evaluare a programului convenit cu tara noastra, potrivit lui Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania.
Jeffrey Franks precizeaza ca FMI urmareste cu atentie evolutia situatiei politice din Romania, dar nu anticipeaza o intrerupere a acordului stand-by negociat cu tara noastra sau o schimbare a acestuia.

"O misiune care sa inceapa discutiile cu autoritatile vizand a doua evaluare a modului de derulare a acordului este asteptata sa aiba loc imediat ce noul cabinet va fi format", a declarat seful misiunii FMI in Romania, potrivit unui comunicat de presa.

De asemenea, in comunicatul emis de Fond se mai precizeaza ca programele FMI sustin politicile economice sanatoase ale tarilor partenere, nu un guvern sau un partid politic in special.

Franks a mai precizat ca FMI urmareste "cu atentie" evolutia politica din Romania si "nu anticipeaza o intrerupere a acordului stand-by negociat cu aceasta sau o schimbare a politicii", ca urmare a actualei situatii politice.

Presedintele Traian Basescu a anuntat astazi ca propunerea sa de premier este Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri