Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat astazi ca de la momentul desemnarii sale ca premier a lucrat la programul de guvernare, care va fi in linie cu acordurile pe care Romania le are cu FMI, cu UE si Banca Mondiala.
Update: Lucian Croitoru a anuntat programul negocierilor cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern, acestea urmand sa aiba loc luni si marti, la sediile formatiunilor politice, singura incertitudine fiind legata de intalnirea cu liderii Aliantei PSD+PC.

„Aceste consultari vor avea loc probabil in zilele de luni si marti. Spun probabil pentru ca am agreat cu domnul Mircea Geoana sa ii fac o propunere privind ora la care va avea loc intalnirea noastra, urmand ca dansul sa imi confirme in cursul zilei de maine (duminica n.r.) Cu Daniela Popa, presedintele PC, nu am reusit inca sa vorbesc la telefon”, a spus Croitoru.

Astfel, luni, la ora 11.00, ar urma sa aiba loc negocierile cu alianta PSD+PC, la sediul unuia dintre cele doua partide, la ora 14.00 – cu PDL, la sediul partidului, la 16.00 cu PNL, tot la sediul partidului, iar la ora 18.00 cu liderului grupului minoritatilor nationale din Parlament, Varujan Pambuccian. Marti, la ora 14.00, sunt programate negocierile cu UDMR, la sediul formatiunii.

Croitoru a precizat ca a avut convorbiri tefonice cu liderii partidelor parlamentare, cu exceptia Danielei Popa.
In ceea ce priveste viitorii ministri, Croitoru a declarat ca va stabili lista membrilor Guvernului in functie de propunerile pe care le vor face liderii partidelor parlamentare. „Nu vreau sa va spun nume acum pentru ca nu pot sa fac acest lucru inainte de a ma consulta cu liderii partidelor”.

Premierul desemnat a declarat ca are si o solutie de rezerva, pe care nu vrea sa o dezvaluie, pentru situatia in care partidele nu vor sa participe la formarea noului Guvern, dar a exclus varianta depunerii mandatului.

Premierul desemnat a spus ca, de la data nominalizarii sale de catre presedintele Traian Basescu si pana in prezent, a lucrat la programul de guvernare impreuna cu economistii Laurian Lungu, Aurelian Dochia, dar si „colegi de la BNR” in care crede. Croitoru a mai spus ca in prezent „se uita” pe proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2010, intocmit de Guvernul Boc.


"Pentru ca programul de guvernare este presupus a fi pentru patru ani, el este in linie cu Programul national de dezvoltare, precum si cu Programul de convergenta al Romaniei cu Uniunea Europeana", a mai spus Croitoru, citat de NewsIn.

Premierul desemnat a spus ca programul convenit cu FMI si UE "tinteste la iesirea din criza a economiei romanesti", fiind cuprinse masuri anticriza coerente.

Croitoru sustine o conferinta de presa la Palatul Victoria, incepand cu orele 18.00.

Premierul desemnat are ca termen constitutional data de 26 octombrie pentru a anunta formarea unui Cabinet si prezentarea in Parlament pentru validarea echipei si a programului sau de guvernare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri