Reprezentantii Fondului Monetar International, impreuna cu cei ai Bancii Mondiale, urmeaza sa vina in Romania saptamana viitoare, asa cum era stabilit initial, pentru a evalua daca autoritatile romane au indeplinit conditiile impuse in acordul extern de finantare, desi inca nu se stie cu cine vor discuta deoarece nu s-a format noul guvern.
FMI va trimite astfel o misiune la Bucuresti in perioada 28 octombrie-9 noiembrie, pentru a initia discutiile cu autoritatile romane privind a doua evaluare din cadrul acordului de finantare, dar noi consultari ar putea fi necesare dupa formarea unui nou guvern, a anuntat FMI.

"Ca raspuns la cererea formulata de catre presedintele Romaniei (Traian Basescu, n.r.), FMI va trimite o misiune la Bucuresti in perioada 28 octombrie-9 noiembrie", a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

El a afirmat ca "pe fondul evolutiilor politice in desfasurare, misiunea va initia discutii cu autoritatile privind a doua evaluare din cadrul acordului de tip stand-by, dar o vizita ulterioara ar putea fi necesara pentru a continua discutiile dupa formarea unui nou guvern".

Totodata, Franks subliniaza ca vizita FMI va avea loc in acelasi timp cu a unor echipe de la Comisia Europeana si Banca Mondiala.

"In timpul acestei vizite, misiunea FMI va evalua performantele economice recente ale tari si va discuta cu autoritatile obiectivele economice pentru anul viitor, precum si masurile de politici economice si reforme structurale de care este nevoie pentru a atinge aceste tinte", se mai mentioneaza in comunicatul de presa al FMI.

Misiunea Fondului se va intalni de asemenea cu reprezentantii partidelor politice, ai sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si cu reprezentanti ai organizatiilor societatii civile, urmand ca la finalul vizitei sa anunte concluziile.

"Incheierea cu succes a celei de-a doua evaluari va necesita un angajament politic extins pentru aprobarea bugetului pe 2010, care sa prevada un deficit de maximum 5,9% din PIB. Dupa ce s-a ajuns la intelegeri pentru politicile fiscale si macroeconomice esentiale pentru derularea programului, boardul executiv al FMI se va reuni pentru a analiza raportul de evaluare, de care depinde livrarea unei transe de 1,409 miliarde DST (1,5 miliarde euro)", precizeaza Franks.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri