Astfel, in 2009 s-au cultivat 130 hectare de mazare si fasole pastai, 20 hectare de tomate, 20 hectare de ardei, 10 hectare de vinete. In plus, au mai fost cultivate 30 hectare de bulboase, 35 hectare de radacinoase, 10 hectare de verdeturi si 50 hectare de alte specii, relateaza NewsIn.

In anul 2008, suprafata cultivata cu legume dupa modul de productie ecologic a fost de 259,27 ha, din care mazare si fasole 120 hectare, tomate 15 hectare, ardei 15,27 hectare, vinete 10 hectare, bulboase 20 hectare, radacinoase 30 hectare si alte specii 49 hectare.

De asemenea, potrivit Ministerului Agriculturii, suprafata cultivata cu pomi fructiferi ecologici a crescut anul acesta cu 3,7% de la 790,565 hectare, in 2008, la circa 820 hectare, in special, datorita extinderii zonelor cultivate cu meri si nuci ecologici.

Astfel, in 2009, au fost cultivate 430 hectare de meri ecologici, 40 hectare de piersici, 90 hectare de pruni, 24 hectare de ciresi, 20 hectare de visini, 30 hectare de caisi, 45 ha de nectarini si 25 hectare de peri. S-au mai cultivat 51 hectare de nuci, cinci hectare de gutui si 60 hectare de alte specii.

De asemenea, suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008, incheiat la 30 iunie 2009, a crescut cu 16,4%, la 221.410 hectare. In anul 2007 s-au realizat culturi ecologice pe o suprafata de 190.129 hectare.

Evolutia ascendenta a suprafetei cultivate ecologic se mentine si comparativ cu anul 2006, cand au fost inregistrate circa 143.194 de hectare.
Numarul operatorilor ecologici inregistrati a crescut cu 9,31%, in 2008, la 4.191 de operatori ecologici fata de 3.834 de inregistrari cumulate in anul anterior. Astfel, 3.947 dintre acestia sunt producatori, 85 sunt procesatori, iar 159 dintre cei inregistrati sunt comercianti.