Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat joi seara ca "la 60 de ani nu mai poate fi prim-ministru", intrebat fiind daca i s-a propus aceasta functie in contextul actualei crize politice.
"Prim-ministru la 60 de ani nu mai pot sa fiu. Uitati-va ca toti prim-ministrii sunt mai albi", a spus Isarescu, citat de NewsIn.

Mugur Isarescu a fost premier al Romaniei in perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000, iar numele sau a fost mentionat, in ultima vreme, de diferiti lideri politici ca o solutie pentru functia de prim-ministru ce ar fi acceptata de majoritatea partidelor in actuala criza politica.

Romania ar putea intra in 2014 in zona euro

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat joi ca spera ca Romania sa intre in zona euro in 2014, dar cu o economie pregatita, subliniind ca Romania a aderat la UE in 2007 nepregatita, insa beneficiaza acum de protectia blocului european.

Aderarea la UE in 2007 reprezinta "una din lectiile care m-a invatat ce inseamna sa intri nepregatit intr-un club. Aderarea in zona euro in 2014 sper sa fie indeplinita, dar sper prin pregatirea cum trebuie a economiei", a afirmat Isarescu, la seminarul "Dupa 20 de ani" organizat de Clubul Bucuresti.

El a adaugat ca stabilirea unui termen tinta este "un lucru esential" si a amintit de momentul negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeana, in anul 2000, cand "ne-am asumat riscul ca nu suntem pregatiti, dar am spus ca economia o sa-si revina, chiar daca veneam dupa trei ani de scadere".

"I-am spus lui Romano Prodi (presedintele de atunci al CE n.r.) ca sapte ani este o cifra biblica si chiar mi-a spus ca argumentul este tare", a mentionat guvernatorul.

De asemenea, el s-a declarat "multumit" ca Romania a reusit sa adere in 2007 la UE, in conditiile in care acum beneficiaza de sustinerea blocului comunitar.

"Uitandu-ma la efectele pe care criza le-a avut asupra statelor care nu sunt membre UE, sunt multumit ca noi am reusit sa-i convingem ca este bine sa aderam in 2007 si am ajuns la acel moment", a mai spus Isarescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri