Rata somajului ar putea ajunge la un varf de 10% in Romania in prima parte din 2010, in conditiile in care economia se afla in prezent "la finalul caderii libere", a spus vineri seara seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.
"Somajul este la 8% si va continua sa cresca in prima jumatate din 2010. Nu as fi surprins sa ajunga la 10% in acea perioada, inainte sa inceapa sa scada", a spus Franks, citat de NewsIn.

In acelasi timp, el a apreciat ca Romania se afla "la finalul caderii libere" din punctul de vedere al contractiei produsului intern brut (PIB).

"Cifrele pe trimestrul al treilea din 2009 ar putea arata mai rau decat in trimestrul al doilea. Ultimul trimestru al acestui an va fi tot negativ, dar probabil va arata mai bine, se va situa in apropierea nivelului minim. Cred ca in primele trei luni din 2010 putem vedea o aplatizare, astfel incat T2 si T3 sa fie pozitive", a spus Franks.
El a subliniat insa ca nivelul cresterii PIB va ramane slab pentru intreg 2010.

In acelasi timp, reprezentantul FMI a afirmat ca rata creditelor neperformante la nivelul sistemului bancar va continua sa creasca, insa in acest moment solvabilitatea ridicata ofera o plasa de siguranta, situandu-se in medie la 13%, semnificativ peste nivelul minim reglementat, de 8%.

"Nu s-a ajuns inca la varf pentru creditele neperformante, acestea vor continua sa creasca in Romania", a spus Jeffrey Franks.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri