Romania s-a clasat si in octombrie pe prima pozitie in Uniunea Europeana, dupa nivelul ratei anuale a inflatiei, de 4,3%, desi nivelul acesteia s-a redus semnificativ, de la 5% cat era in luna iulie.
Inflatia anuala din Romania este cu 0,1 puncte procentuale peste cea din Ungariei, in conditiile in care media pentru Uniunea Europeana a fost in octombrie de 0,5%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Pe locul al treilea in clasamentul Eurostat s-a clasat Polonia, cu o inflatie anuala de 3,8%.

In schimb, Irlanda, Estonia si Portugalia au inregistrat cele mai pronuntate deflatii anuale din UE, de -2,8%, -2,1%, respectiv -1,6%. In zona euro, deflatia anuala a ajuns la -0,1% in octombrie, dupa ce se situase la -0,3% in septembrie.

Rata anuala a inflatiei a Romaniei a coborat in octombrie la 4,3%, dupa ce preturile de consum au crescut cu 0,44% fata de septembrie, in special ca urmare a scumpirii serviciilor si a majorarii preturilor la marfurile nealimentare, potrivit datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Un nivel atat de scazut al ratei anuale a inflatiei nu a mai fost atins din iulie 2007, cand indicele anual al preturilor de consum a fost 3,99%. In septembrie, rata anuala a inflatiei a fost de 4,94%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri