Fostul ministru liberal al Finantelor Sebastian Vladescu ar fi acceptat propunerea PDL de a prelua portofoliul pe care l-a mai gestionat in Guvernul Tariceanu.
Vladescu a avut o intalnire in cursul acestei zile cu premierul Emil Boc, potrivit unor surse guvernamentale, iar acceptul sau de a intra in Guvern vine dupa ce Lucian Croitoru a declarat ca, desi ar considera "onoranta" oferta de a fi ministru al Finantelor, nu ar accepta-o, deoarece are "alte proiecte", informeaza NewsIn.

Contactat pentru a comenta nominalizarea sa pentru acest post, Vladescu a spus doar: "Vorbim peste cateva zile, nu pot sa va spun nimic acum".

De asemenea, prim vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a declarat: "Nu cred ca Vladescu are motive sa nu accepte aceasta functie".

PNL a precizat ca Vladescu nu mai este membru din 2002.

Viitorul Cabinet va avea o singura functie de vicepremier si cu trei-patru ministere mai putin decat Guvernul PDL-PSD, care avea 19 portofolii, a declarat joi premierul desemnat Emil Boc.

Surse democrat-liberale au declarat ca schema noului Guvern ii include pe aproape toti liderii importanti ai PDL care au fost ministri si in Guvernul precedent, dar apar si nume noi precum Daniel Funeriu la Educatie si Raluca Turcan la Ministerul Culturii.

In urma discutiilor despre formarea noului Cabinet Boc, Vasile Blaga ar urma sa preia Ministerul Administratiei si Internelor, in timp ce Radu Berceanu isi pastreaza portofoliul de la Transporturi, iar Adriean Videanu va fi in continuare ministrul Economiei. Ramane inca o necunoscuta daca ministerul Turismului va ramane in schema Executivului de sine statator sau comasat cu alte ministere si daca Elena Udrea va face parte din noul Cabinet Boc.

Ministerul Dezvoltarii ar putea reveni unui reprezentant al UDMR, cel mai probabil Borbely Laszlo, si fostul ministru al Mediului din guvernul Tariceanu, Korodi Attila, ar putea reveni la carma acestui minister. Portofoliile Sanatatii si Comunicatiilor ar putea reveni de asemenea UDMR.

De asemenea, maghiarii ar dori si ministerul Culturii, pentru Kelemen Hunor.

Catalin Predoiu va asigura in continuare gestionarea Justitiei. La Externe au intrat in discutie mai multe nume - Bogdan Aurescu, Sever Voinescu, sau actualul ambasador al Romaniei la Paris, Teodor Baconsky.

Pentru Ministerul de Finante, varianta probabila era pana acum fostul candidat la postul de premier, Lucian Croitoru, care a declinat oferta.

Pentru Agricultura, varianta de lucru actuala este Valeriu Tabara, in timp ce Mihai Seitan este aproape cert viitorul ministru al Muncii. Independentul Gabriel Oprea este luat in calcul pentru Ministerul Apararii. Marko Bela ar putea primi portofoliul de vicepremier.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri