Guvernul condus de Emil Boc a primit votul de investitura din partea Parlamentului, avand 276 voturi pentru si 135 voturi impotriva.
Premierul Emil Boc a declarat, dupa investirea noului Guvern de catre Parlament, ca acest moment nu este neaparat unul "de bucurie", ci de responsabilitate si munca si si-a exprimat speranta ca incepe o noua etapa a vietii democratice, dominata de "pragmatism si eficienta".

"Va asiguram ca programul de guvernare aprobat azi va fi cel care va coordona activitatea Guvernului in perioada urmatoare", a spus Emil Boc, multumindu-le parlamentarilor pentru votul de sprijin acordat.

"Multumesc si colegilor din opozitie pentru mesajele adresate, recomandarile, sugestiile si criticile facute. Cred ca intram intr-o noua etapa a vietii democratice din Romania, o etapa care sper eu sa fie dominata de pragmatism si eficienta", a completat premierul, potrivit NewsIn.

"E un gest de responsabilitate si din partea Parlamentului, responsabilitate pe care o resimt mai acut ca oricand, pentru ca reconfirmarea cu un vot de incredere din partea Parlamentului inseamna ca acest Guvern trebuie in continuare sa faca ceea ce trebuie pentru Romania", a spus Emil Boc.

El a mai declarat ca noii ministri vor intra inca de astazi in activitate, preluandu-si ministerele, iar, dupa depunerea juramantului, Cabinetul va trece la adoptarea Legii bugetului de stat pe 2010. "Dupa depunerea juramantului vom prelua imediat ministerele pentru ministrii care sunt noi, iar la ora 18.00 vom trece la adoptarea Legii bugetului de stat, pentru ca ea sa fie trimisa Parlamentului si sa dam tarii un buget si stabilitate", a anuntat premierul.

Intrebat cum vede rezultatul votului din Parlament, avand in vedere ca Executivul a primit mai multe voturi decat majoritatea PDL-UDMR-minoritati-independenti, Emil Boc a declarat ca este un semnal de "responsabilitate", pentru un "parteneriat sanatos" cu Parlamentul.

"Eu primesc acest semnal ca un semnal de responsabilitate, pentru ca au dat un vot de incredere Guvernului cu dorinta de a aduce tarii un Guvern stabil si care sa ia masurile necesare pentru 22 de milioane de romani. Eu cred ca este un nou parteneriat intre Guvern si Parlament, un parteneriat sanatos care cred ca va fi in beneficiul romanilor", a incheiat Boc.











Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri