Deficitul bugetar la finalul lui 2009 s-a plasat "intre 7,2 si 7,3% din PIB", potrivit datelor preliminare ale Finantelor, foarte aproape de tinta convenita cu FMI si CE, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina.
"Vom vedea cifra finala pentru deficitul bugetar in jurul datei de 25 ianuarie, cand vom avea rezultatele finale, insa potrivit datelor preliminare, estimam ca deficitul s-a plasat undeva intre 7,2 si 7,3% din PIB", a afirmat Gherghina.

Miercuri, secretarul de stat din Finante declara ca Romania s-a incadrat in tinta de deficit de 7,3% din produsul intern brut (PIB) la finalul lui 2009, fara a preciza cat de aproape a fost deficitul de tinta agreata.

Autoritatile romane au convenit cu FMI si Comisia Europeana o tinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB pentru finalul lui 2009, in cadrul acordului de finantare in valoare totala de 20 miliarde euro.

La finalul lui noiembrie, deficitul bugetar era de 5,98% din PIB, insumand 29,75 miliarde lei ( 6,96 miliarde euro), dupa ce cheltuielile bugetare au sporit in primele 11 luni cu 2,9%, iar veniturile s-au redus cu 6%, potrivit ultimelor date publicate de Finante.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri