Peste 40% dintre romanii care lucreaza in strainatate sunt inregistrati cu carti de munca si contribuie la sistemele de asigurari sociale din tarile de resedinta, reiese din datele furnizate Ministerului Muncii de birourile din Italia si Spania, a declarat secretarul de stat Valentin Mocanu.
"Drepturile romanilor care lucreaza in strainatate vor fi transferate in tara daca acestia hotarasc sa se intoarca in Romania. Totodata, persoanele care nu au contracte de munca legale in stranatate pot sa participe voluntar la sistemul public de pensii din Romania", a afirmat Mocanu, citat de NewsIn.

Secrelarul de stat nu a putut da mai multe date referitoare la numarul romanilor care lucreaza in strainatate, inca a declarat ca datele citate sunt bazate pe cifrele trimise oficial partii romane de ministerele muncii dintr-o serie de tari europene, in special Italia si Spania.

Valentin Mocanu a tinut sa precizeze ca, "in cazul in care va fi modificata legislatia, romanii care lucreaza in afara tarii pot contribui la sistemul public de pensii din Romania cu echivalentul a cinci salarii medii pe economie, pentru a putea beneficia si de pensia din tara".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri