Fondul Monetar International ar putea sa revizuiasca, in scadere, prognoza de crestere economica pentru 2010 aferenta Romaniei, de 1,3% in prezent, a explicat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. O asemenea modificare ar putea fi realizata in urmatoarea perioada, dupa ce reprezentantii Fondului vor analiza evolutia economiei in primul trimestru din 2010
Prognoza din prezent pe care FMI o are pentru Romania indica o crestere economica de 1,3% din PIB in anul 2010, dar aceasta prognoza ar putea fi modificata, cel mai probabil in sensul unei scaderi.

"Ne revizuim estimarile la fiecare 3 luni si peste 3 saptamani venim in Romania pentru a analiza evolutia economiei si vom vedea daca este necesar sa facem o modificare a prognozei de crestere economica pentru 2010. In acest moment nu vad motive pentru ajustari semnificative, dar este adevarat ca ultimele date statistice sunt usor mai slabe decat ne-am asteptat", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Economia Romaniei s-a contractat cu 1,5% in ultimul trimestru din 2009 comparativ cu trimestrul precedent, dupa ce in trimestrul al treilea s-a inregistrat o crestere minora, de 0,1% fata de trimestrul al doilea din 2009.

Seful misiunii FMI in Romania s-a mai aratat ingrijorat si de evolutia deficitului bugetar al Romaniei din primele doua luni din 2010, nivelul acestuia fiind de 1,1% din PIB.

"Este adevarat ca in februarie veniturile de la buget au fost sub asteptari, iar cheltuielile au crescut mai mult, conducand la un deficit mai mare, dar Ministerul de Finante face tot posibilul pentru a se incadra in tinta de deficit bugetar stabilita pentru sfarsitul primului trimestru. Primele semnale indica faptul ca Romania se va incadra in tinta de deficit. Maine voi avea o intalnire cu reprezentantii Ministerului de Finante si vom analiza situatia", a declarat Jeffrey Franks.

Pentru finalul lui martie, tinta de deficit bugetar este de 8,25 miliarde lei, iar in primele doua luni deficitul a urcat 5,8 miliarde lei, dupa ce in ianuarie s-a inregistrat un usor excedent bugetar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri