Aproape 110 milioane de lei (circa 26 de milioane de euro) au fost colectate din redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, mai mult decat dublu fata de 2008, cand suma a fost de 48 milioane lei, informeaza organizatia neguvernamentala Salvati Copiii.
Sanatatea, cu 23,2% dintre redirectionari, si serviciile sociale, cu 10,7%, sunt domeniile sprijinite cu preponderenta de catre romani, fiind urmate de educatie si cultura, scrie NewsIn.

La polul opus se afla protectia mediului (1,5%) si drepturile omului (1,2%).

In clasamentul redirectionarilor, Capitala ocupa primul loc, cu 109.452 de directionari, urmata de judetele Cluj, Timis si Iasi. Judetele cu cele mai putine redirectionari sunt Giurgiu si Ilfov.

In ultimii cinci ani de aplicare, prevederea referitoare la cei 2% a generat aproape 52 de milioane de euro, precizeaza reprezentantii organizatiei.

Romanii care au ales sa trimita cei 2% in beneficiul societatii civile si al initiativelor acestora spun ca au fost motivati, in primul rand, de usurinta procesului, dar si de faptul ca pot decide domeniul si entitatea non-profit catre care sunt directionati banii.

Atasamentul fata de o anumita cauza se plaseaza pe locul al treilea in topul motivatiilor de directionare.

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, Salvati Copiii a colectat, anul trecut, 135.000 de euro, prin care peste 500 de copii saraci au avut sansa de a merge la gradinita sau la scoala.

Salvati Copiii a asigurat suport nutritional si vitamine pentru 60 de copii bolnavi, infectati cu HIV, iar alti 60 de copii refugiati au beneficiat de cursuri educationale de integrare in comunitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri