FMI nu a specificat si nici nu a insistat asupra taierii salariilor bugetarilor in Romania, aceasta a fost decizia Guvernului Romaniei si este important ca cei vulnerabili sa fie protejati, a declarat, intr-o conferinta de presa, Caroline Atkinson, director pentru relatii externe in cadrul FMI.
"Am convenit cu Guvernul Romaniei ca trebuie restranse cheltuielile bugetare, ca sa punem programul pe picioare. Vreau sa reamintesc ca scopul final al programului este ca Romania sa aiba finante publice solide, care sa permita revenirea" economica, a precizat oficialul FMI. "Si, bineinteles, exista posibilitatea unei combinatii intre reducerea cheltuielilor si cresterea taxelor, masuri prin care s-ar putea ajusta deficitul bugetar", a adaugat Caroline Atkinson, citeaza NewsIn.

"Guvernul Romaniei a ales sa se concentreze pe reducerea cheltuielilor, in special pe taierea salariilor. Aceasta a fost decizia Guvernului", a subliniat Atkinson, care, intrebata daca FMI ar fi dispus la o renegociere a programului cu Romania, in conditiile in care masurile anuntate de Guvernul Boc au stranit controverse si proteste, a evitat un raspuns direct.

"Nu exista optiuni simple cand vorbim despre reduceri bugetare. Noi am precizat ca, in Romania, ca in orice alta tara, este foarte important ca cei vulnerabili sa fie protejati, iar masurile cu impact social major sa fie limitate", a mai spus directorul pentru relatii externe al FMI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri