Memorandumul Romgaz-Gazprom, care sta la baza infiintarii viitoarei societati mixte ruso-romane ce va construi zece depozite de inmagazinare a gazelor naturale pe teritoriul Romaniei, a fost prelungit cu un an, pana in mai 2011, a declarat ministrul Adriean Videanu, citat de NewsIn.
"Acest Memorandum expira in mai 2010 si l-am mai prelungit cu un an. Urmeaza sa stabilim impreuna cand si unde anume va avea loc urmatoarea intalnire intre reprezentantii Gazprom si cei ai Romgaz", a declarat ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu.

Compania mixta intre cele doua parti nu a fost insa infiintata. Directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, a declarat pentru NewsIn ca "daca aceasta companie ar fi fost infiintata, nu ar fi avut sens ca Memorandumul sa fie prelungit".

Acordul de colaborare ruso-roman a fost semnat in mai 2009 de directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, si de presedintele Gazprom Export, Aleksandr Medvedev.

Acesta este, de altfel, primul acord semnat dupa 1989, de colaborare directa intre producatorul de stat de gaze Romgaz si cel mai mare producator de gaze din lume, Gazprom.

Ministrul Adriean Videanu spunea la 1 iunie anul trecut ca societatea mixta Romgaz-Gazprom ar urma sa fie infiintata in septembrie 2009 si ca fiecare companie va avea o participatie de 50%. Potrivit acestuia, societatea mixta va dezvolta capacitati de inmagazinare de 5-6 miliarde mc gaze, dintre care putin peste doua miliarde mc gaze va fi capacitatea depozitului de la Roman-Margineni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri