Peste 80% dintre romani declarau in luna aprilie a acestui an ca viata le-a fost influentata de efectele crizei economice mondiale, printre fenomenele care au determinat aceasta situatie fiind cresterea preturilor, pierderea locurilor de munca si deprecierea leului, arata un studiu Mednet Marketing Research Center.
Din luna februarie a anului 2009 si pana in luna aprilie a anului 2010, numarul romanilor care resimt efectele crizei financiare ca avand un impact ridicat asupra lor aproape s-a dublat. Cresterea preturilor si reducerea castigurilor salariale constituie principalele elemente care au influentat in mod negativ calitatea vietii acestora, fiind urmate de pierderea sau diminuarea beneficiilor extrasalariale, pierderea locului de munca si cresterea ratelor bancare din cauza devalorizarii monedei nationale.

47,7% dintre respondenti au declarat ca prefera sa cumpere aceleasi produse, in cantitati mai mici, 8,3% cumpara aceeasi cantitate de produse, dar din categorii mai ieftine, respectiv 9,1% achiztioneaza produse mai ieftine.

Aproximativ o treime dintre romanii care au participat la studiu au declarat ca nu exista modificari in comportamentul lor de consum, in ciuda crizei economice.

Studiul a fost realizat in luna aprilie, pe un esantion de 1.600 de repondenti, dintre care 800 din Bucuresti si 800 din orasele cu mai mult de 100.000 de locuitori din Romania. Persoanele intervievate au fost adulti cu varste de pana la 65 de ani.

FMCG-ul local, sub semnul crizei: Guvernul nu ajuta deloc piata locala
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri