Abia dupa caderea motiunii de cenzura incepe greul, iar igienizarea politica si economica a Romaniei sunt cheile care trebuie rasucite zdravan de catre actualii lideri politici, spune Andreea Vass-Paul, consilierul premierului Emil Boc.
“Crunta povara pentru politicianul roman obisnuit pana acum “sa dea” si “sa promita”, “sa viseze ca doar socurile pozitive sunt posibile”, “sa nu-si asume curatenia in ograda proprie”, “sa capitalizeze doar nemultumirea electoratului” si sa nu construiasca prea mult. Acum e momentul constructiei bazate pe viziune, strategie si pe actiuni ferme si decisive”, afirma Andreea Vass pe blogul sau.

“Daca in ceea ce priveste primul obiectiv, al igienizarii politice, sunt ceva mai pesimista, in ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea, al igienizarii economice, cred ca avem sansa de a repara greselile de politici publice si excesele bugetare din ultimii ani fara a creste taxele si impozitele”.

O intrebare ramane, totusi, esentiala: de ce sunt masurile de austeritate mai severe in Romania decat in alte state europene? “Pentru ca nicaieri in Europa nu sunt atat de intarziate reformele institutionale si economice, cu exceptia doar a Bulgariei care au demarat rapid in 2009”, raspunde Andreea Vass.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri