Presedintele Traian Basescu a declarat ca daca Guvernul nu va lua masurile de reducere a cheltuielilor, in martie 2011 Romania va trebui sa contracteze un nou imprumut care se va duce tot in consum, subliniind ca in acest fel ar fi sacrificata dezvoltarea tarii.

"Daca noi nu luam masuri de reducere a cheltuielilor pe cele doua mari zone de cangrena din bugetul de stat, la anul in martie, cand terminam acordul cu FMI, va trebui sa cerem un nou imprumut, care se va duce unde? In consum. Nu vom avea nici bani de diguri, nici de autostrazi, nici de dezvoltare a retelei feroviare. Vom imprumuta bani, ceea ce am facut pentru 2009 si 2010, ca sa ne suportam propriile cheltuieli. Sacrificam dezvoltarea", a spus seful statului la postul public de televiziune, citat de NewsIn.

El a mai spus ca, in ultimii 10 ani, toate partidele care au fost la guvernare "au preferat sa sacrifice dezvoltarea tarii in favoarea voturilor". "De foarte multe ori, dvs ziaristii va uitati la costul campaniilor electorale si va intrebati despre sponsorizarile de la o firma sau alta. E o intrebare legitima. Cel putin din 2000 incoace, bugetul de stat a fost utilizat de partidele aflate la guvernare pentru a cumpara voturi. Uitati-va ce se intampla: cu un an, doi maxim pana in ziua alegerilor, partidele dau ajutoare sociale, maresc, pensii, salarii, pe banii bugetului de stat. Acum nu mai avem decit o alternativa: cea a responsabilitatii politicienilor", a mai spus Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri