Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat ca viitorul proiect "Observatorul preturilor" va centraliza preturile la diferite produse practicate de peste 1.400 de comercianti in piete si de lanturile de magazine si hypermarketuri si ca proiectul va functiona simultan cu o linie verde.
"Observatorul Preturilor se doreste a fi un demers de natura administrativa si preventiva pentru o corecta informare a cetateanului, in ideea de a lua deciziile cele mai corecte. In perioada de criza pot aparea speculatii in piata. Va exista un portal de internet unde cetatenii vor avea posibilitatea sa se informeze asupra preturilor practicate la o serie de produse", a declarat Adriean Videanu, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, pentru inceput vor fi publicate preturile la produsele de baza.

"Obiectivele pe care ni le propunem sunt: crearea unei competitii reale intre lanturi de magazine, intre comercianti de toate felurile, intre producatori si importatori, informarea corecta a preturilor si asupra evolutiei preturilor, precum si identificarea de practici neconcurentiale", a explicat Videanu.

Ministrul a mai spus ca, prin afisarea preturilor practicate, se doreste transparenta actului de comert.

"Repet, acest demers este administrativ, simplu si preventiv, in ideea de a informa corect cetateanul. Proiectul prevede o analiza in functie de produs, saptamanala, lunara pana la anuala. Pe portal, fiecare comerciant isi va afisa preturile practicate. Vom lansa si o linie verde", a afirmat Adriean Videanu.

Ministrul economiei a subliniat, totodata, ca nu se vor face alte angajari in acest sens, ci ca salariatii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) vor avea niste atributii suplimentare.

Videanu a mai precizat ca a avut ca model Grecia, unde, dupa implementarea unui astfel de proiect, preturile medii au scazut cu 7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri