Masura privind recuperarea de la stat, pe baza bonurilor fiscale, a unei parti din sumele cheltuite de cetateni pentru bunuri si servicii, s-ar putea aplica din luna octombrie 2010 sau, cel mai tarziu, de la 1 ianuarie 2011, potrivit premierului Emil Boc.
”La 1 septembrie vom avea forma finala a actului normativ. Obiectivul meu ar fi ca masura sa intre in vigoare in trimestrul IV al anului 2010, cel mai tarziu la 1 ianurie 2011”, a declarat Boc duminica, la postul public de televiziune, potrivit NewsIn.

Premierul a anuntat sambata ca statul va returna cetatenilor, in baza bonurilor fiscale, o parte din sumele cheltuite pentru bunuri, inclusiv pentru alimente. Si persoanele care iti renoveaza locuintele vor putea recupera de la stat, pe baza bonurilor fiscale, o parte din banii cheltuiti cu bunurile si serviciile. Ambele masuri urmeaza sa fie introduse in Codul Fiscal si vizeaza combaterea micii evaziuni.

”Toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate pana la un anumit plafon vor beneficia de o prima din acea suma de pentru a-i incuraja sa ceara bon fiscal la diverse produse, de la paine la lucruri foarte valoroase, foarte scumpe, pentru ca, din nefericire, o forma a evaziunii fiscale este aceea ca nu e da bon fiscal”, a declarat Boc sambata.

In ceea ce privette returnarea unei parti din banii cheltuiti pentru renovarea locuintei, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca deducerea va reprezenta un procent din suma cheltuita atat cu materialele necesare renovarii, cat si cu mana de lucru. Sumele de recuperat de la stat ar urma sa fie scazute din impozite.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri