Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat la Bistrita, ca, pentru 2011, tara are o perspectiva financiar-bugetara buna, insa cu conditia sa aiba in continuare o politica prudenta, arata Mediafax.
Gheorghe Ialomitianu a facut aceste declaratii la Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Bistrita-Nasaud, la care a participat impreuna cu premierul si mai multi membri ai Cabinetului.

"Din punctul de vedere al perspectivei financiar-bugetare pentru 2011, avem o perspectiva buna, dar sa avem o politica, in continuare, prudenta. Vom avea un sistem de salarizare si de pensii sustenabil, vom putea plati salariile si pensiile, putem sa dam mai multi bani pentru investitii pentru ca si proiectele locale sa fie realizate, putem atrage mai multe fonduri europene. Mentinem un sistem de fiscalitate redus, ma refer la impozitul pe venit si pe profit", a declarat Gheoerghe Ialomitianu.

Ministrul a spus ca acest lucru este posibil fiindca PDL a luat masuri de reforma bune.

"Am preluat guvernarea dupa o perioada foarte buna, dar dupa o gestionare foarte proasta a finantelor publice si cu un sistem de salarizare si de pensii nesustenabil. Guvernul Boc a trebuit sa ia masuri dure, dar necesare. Din cauza guvernarii PNL, Romania avea o credibilitate redusa pe pietele financiare, nu putea sa imprumute bani, iar cheltuielile erau foarte mari. Daca nu se luau masurile acestea, Romania intra in incapacitate de plata, eram intr-o situatie dramatica", a spus el.

Ministrul a mentionat ca, in opinia sa, aceste masuri sunt greu de explicat, fiindca electoratul vrea ca ziua de azi sa fie mai buna decat cea de ieri.

"Eu va spun ca, daca nu luam masurile ce au fost luate, situatia era din ce in ce mai grea, a tuturor romanilor", a spus Ialomitianu.

Ministrul a adaugat ca masurile propuse de PSD nu au fost luate nici macar de acest partid si nu sunt sustenabile.
"PSD ne propune masuri pe care nu le-a luat cat a fost la guvernare. Daca privim situatia 2001-2004, nu a luat asemenea masuri. Ne propune un sistem de impozitare progresiv. In 2000, PSD a vrut sa renunte la impozitarea progresiva. Chiar ministrul de atunci, ministrul Tanasescu, a propus cota unica, dar sigur ca presedintele Romaniei de atunci nu a vrut sa stimuleze munca. A vrut mai multi bani la buget pentru nemunca. PSD ne mai propune cheltuieli foarte mari in domeniul social, iar acele cheltuieli nu se pot finanta. Foarte multi parlamentari din PSD recunosc ca, daca noi am lua masurile pe care le propun ei, am intra in faliment. Deci e ipocrizie din partea PSD", a declarat el.

El a spus ca PDL mentine cota unica si doreste sa ajute mediul de afaceri, in pofida faptului ca i se aduc reprosuri ca nu a facut acest lucru.

"Nu am putut sa ajutam prea mult mediul de afaceri, pentru ca a trebuit sa reducem cheltuielile ca sa putem apoi sa finantam", a declarat el.

Ministrul Finantelor a precizat ca, in opinia sa, orice partid care ar fi fost la guvernare in acest moment, daca ar fi fost un partid responsabil, ar fi luat masurile de reforma luate de Executiv.

La Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Bistrita-Nasaud au participat aproape 400 de delegati din tot judetul care si-au ales liderul, pe deputatul Ioan Oltean, dar si Biroul Permanent Judetean (BPJ).

Din partea conducerii centrale a PDL au participat presedintele partidului, Emil Boc, dar si Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, ministrul de Interne, Traian Igas, ministrul Muncii, Ioan Botis, vicepresedintele Senatului Petru Filip, Daniel Buda, George Scripcaru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri