Romania poate accesa de la FMI, prin noul acord, o suma de pana la de trei ori cota de Drepturi Speciale de Tragere (DST) detinuta la Fond, ceea ce reprezinta o suma de aproximativ 3,1-3,2 miliarde DST (3,6-3,7 miliarde euro-n.r.), a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.
Intrebat, la postul Money Channel, daca cifra vehiculata in presa, de aproximativ 3,6 miliarde euro, reprezentand suma care ar urma sa fie atrasa de Romania de la Fondul Monetar International prin viitorul acord, este plauzibila, Tanasescu a raspuns afirmativ.

"Trebuie sa pornim de la niste reguli. Cifrele nu se stabilesc in discutii individuale si in sedinte, se respecta reguli. In ceea ce priveste Fondul Monetar International, regula de baza este ca un acord de stand-by trebuie sa reprezinte un anumit procent din cota de participare a fiecarei tari. De aceea, in cazul Romaniei, un potential nou acord ar putea sa aiba in vedere o suma de aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI, respectiv aproximativ 3,1-3,2 miliarde DST", a declarat Mihai Tanasescu, potrivit Mediafax.

Romania are o cota de 1,03 miliarde DST la FMI.

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, au avut, joi, o intalnire in care au stabilit parametrii noului acord de finantare cu FMI si Comisia Europeana.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri