Comisarul General al Garzii Financiare, Arpad Ladanyi, sustine ca exista o legatura directa intre salariile reduse ale comisarilor si gradul de coruptie din institutie, iar aceste constrangeri bugetare ar explica si "goana" dupa amenzi a angajatilor, acestea fiind recompensate prin stimulente.
"In opinia mea exista o relatie directa intre veniturile directe incasate de comisari si gradul de coruptie din Garda Financiara. Cine nu constata aceasta realitate, aceasta relatie, cred ca este rupt de realitatile romanesti", a declarat Ladanyi, citat de Mediafax.

Oficialul Garzii Financiare a aratat ca anul trecut institutia avea 1.339 de angajati, din care 1.076 ocupau functii de executie si 130 de conducere, restul fiind personalul contractual.

Venitul mediu al unui angajat al Garzii Financiare, incluzand stimulentele de performanta, a fost in 2010 de 2.170 lei lunar, cea mai mica remuneratie primita fiind de 1.173 lei, iar cea mai mare de 7.029 lei.

"Garda Financiara a facut 1,3 controale pe zi pe echipa anul trecut, ceea ce inseamna foarte mult, dar probabil multe dintre aceste controale au fost superficiale, scapand esenta, iar numarul foarte mare de sesizari penale a fost urmat de foarte putine condamnari", a spus Ladanyi.

El a explicat calitatea slaba a sesizarilor penale prin lipsa consilierilor juridici in aproape jumatate din judete.

Anul trecut, Garda Financiara a avut 192.000 de actiuni de control, aplicand 122.000 de amenzi din care a incasat 31 milioane euro.

Totodata, institutia a intocmit 5.718 de sesizari penale, a emis 1.197 de decizii masuri asiguratorii, a suspendat 8.259 de unitati comerciale si a confiscat sume de peste 134 milioane de lei.

"Contabiliceste, Garda Financiara este un centru de profit al statului roman, incasarile fiind mai mari decat cheltuielile pe care le face", a mai spus Ladanyi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri