Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, sustine ca rata somajului ar urma sa scada, in acest an, la cinci la suta, precizand ca face aceste afirmatii bazandu-se pe anumiti indicatori precum locurile de munca anuntate pentru aceasta perioada.
Bian a declarat ca somajul va scadea in urmatoarele luni, precizand insa ca nu poate spune cu exactitate cat va fi aceasta scadere, transmite Mediafax.

"Eu cand spun asta este pentru ca am niste indicatori cu care masor. Ma uit la locurile de munca pe care le-am anuntat acum in iarna. Imediat in perioada martie - aprilie incep activitatile cu caracter sezonier, incep in constructie peste tot si atunci vor absorbi o parte din forta de munca disponibilizata in perioada iernii si somajul va merge usor in jos. Avem si prognoza pozitiva de crestere economica. Cresterea economica inseamna absorbtie din somaj si crearea de locuri de munca", a spus Bian.

Presedintele ANOFM a adaugat ca, in prezent rata, somajului in Romania este de aproximativ sase la suta si se asteapta sa ajunga "undeva in jur la cinci la suta".

"Normal pana la cinci la suta in toate cartile de specialitate, in literatura se considera ca nu ai somaj", a afirmat Bian.

Silviu Bian a precizat ca in Romania numarul somerilor neinregistrati este foarte mic.

"Toti beneficiarii de asistenta sociala din Romania de la 416 (Legea 416 privind venitul minim garantat - n.r.) sunt inregistrati. Daca iese de la mine din plata ramane in evidenta ca somer neindemnizat ca nu poate lua 416 daca nu are adeverinta de la mine, daca nu este in baza de date", a spus Bian.

Rata somajului la nivel national a fost in ianuarie de 6,74 la suta, fata de 6,87 la suta in decembrie 2010, fiind inregistrati 614.976 de someri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri