Ungurii de la MKB au decis sa scoata la vanzare in 2013 subsidiara din Romania - MKB Romexterra Bank - si spera sa obtina circa 9 milioane de euro (2,395 miliarde de forinti) din exit. Banca maghiara MKB este controlata de nemtii de la Bayerische Landesbank
Strategia de exit a MKB din actionariatul subsidiarei locale este planificata pentru anul 2013 si este prevazuta in raportul pe 2010 al grupului, potrivit publicatiei Portofoliu.hu.

Ungurii de la MKB spera sa obtina 2,395 miliarde de forinti din vanzarea MKB Romexterra Bank. MKB a preluat Romexterra in 2006 si detine 90,79% din actiuni.

Oficialii MKB anticipeaza ca subsidiara din Romania va inregistra in 2011 pierderi inainte de taxe in suma de 2,366 miliarde de forinti, iar in 2012 pierderea va fi de 1,381 miliarde de forinti. MKB Romexterra Bank a inregistrat pierderi de 8,1 miliarde de forinti in 2009, iar in 2010 a ajuns la pierderi in valoare de 42 miliarde de forinti.

"Ne asteptam ca situatia economica din Romania sa ramana nefavorabila in 2011, fapt ce va continua sa afecteze semnificativ activitatea bancii si a diviziei de leasing", explica oficialii MKB in raportul anual.

Actionarii MKB Romexterra Bank au decis, la sfarsitul lui martie 2011, majorarea capitalului social al bancii cu suma de 94,72 milioane de lei (23 de milioane de euro la un curs de 4,1 lei/euro), de la nivelul actual de 380,13 milioane de lei pana la 474,86 milioane de lei. Banca a mai realizat in toamna anului trecut o alta majorare de capital, in suma de 107,8 milioane de lei.

MKB Romexterra Bank si-a restructurat total strategia de business in ultimii doi ani, renuntand la segmentul de corporate si anuntand ca se va axa de acum inainte pe nisa profesiilor liberale. De asemenea, MKB Romexterra si-a schimbat, la finele anului trecut, denumirea comerciala in MKB Nextebank.

Fostul presedinte executiv al MKB Romexterra Bank, Adrian Radu, a decis in martie 2010 sa se retraga din functie, iar conducerea bancii a fost preluata de Dan Sandu, care era vicepresedintele institutiei.

Dan Sandu coordoneaza structura de decizie executiva ce se ocupa de consolidarea strategiei de afaceri a MKB Romexterra Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri